Ajankohtaista

Avoin kirje toimittaja Sakari Muuriselle

11.2.2019

Kirjoitit palstallasi (SK 10.2.), että olisin käynyt “nuoleskelemassa” Perussuomalaiset rp:n puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa ja että vierailuni olisi suututtanut satakuntalaisia puolueaktiiveja.

Se on totta, että kävin 3.2. tapaamassa Jussi Halla-ahoa Cafe Kulmassa Porissa. Hänen tiukasta aikataulustaan huolimatta juttelimme pitkään. Se ”nuoleskelusta”. Mutta kuten varmasti myös tiedät, olen aikaisemmin käynyt muidenkin puolueiden vastaavissa vaali- ja tiedotustilaisuuksissa. Satakunnan edunvalvonnan yksi suurimmista ongelmista on, että valitut kansanedustajat eivät näytä pystyvän riittävään yhteistyöhön. Edunvalvonta tuntuu joskus olevan vain puoluepoliittista “nokkapokkaa”. Itse haluan tietää, mitä puolueet pitävät tärkeänä. Silloin myös yhteistyö on helpompaa ja tuloksellisempaa. Minulle jokainen ihminen on tärkeä myös ihmisenä. Ei siksi, että hän on esimerkiksi puoluejohtaja, ministeri tai kansanedustaja.

Vierailuni tärkein syy kuitenkin oli, että halusin kertoa Jussi Halla-aholle, että minusta “mitään puoluetta ei saa tuomita hallituksen ulkopuolelle ennen vaaleja”. Äänestäjät päättävät vaaleissa, mitkä puolueet he haluavat vaalien jälkeen muodostettavaan hallitukseen. Muu ajattelutapa on äänestäjien aliarviointia.

Laitoin vierailustani 3.2. päivityksen myös Facebook-sivulleni. Siihen tulleet kommentit osoittavat, että iso joukko satakuntalaisia – niin kokoomuslaisia kuin ilman puoluetaustaakin olevia ihmisiä – pitää mielipidettäni oikeana. Kukaan mainitsemistasi “näreissään olevista Satakunnan Kokoomuksen puolueaktiiveista” ei myöskään ole ottanut suoraan minuun yhteyttä. En edes tiedä, ketkä tuohon “näreisten” joukkoon mahdollisesti kuuluvat. Esimerkiksi Kokoomuksen Porin Kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtaja Timo Tarvainen tykkäsi em. päivityksestäni.

Todettakoon vielä sekin, että Kansallinen Kokoomus rp:n puoluesihteeri Janne Pesonen totesi viime syyskuussa (US 12.9.), että “kokoomus seuraa nyt tarkkaan, mihin suuntaan perussuomalaiset kehittyvät ja että on lopulta perussuomalaisista itsestään kiinni, haluavatko he olla puolue, joka haluaa kantaa vastuuta ja jonka kanssa halutaan tehdä yhteistyötä”. Olen täsmälleen samaa mieltä. Jos perussuomalaiset menestyvät vaaleissa ja jos he sitoutuvat yhdessä sovittavaan hallitusohjelmaan, perussuomalaisten pitää olla yksi mahdollinen hallituskumppanikandidaatti.

Jouni Lehtimäki

Kirjoittaja on varatuomari ja oikeustieteen lisensiaatti sekä Kosovon Suomen kunniakonsuli.

 

Satakunnan Kansa

Saatat pitää myös seuraavista