Ajankohtaista

Jazz-legenda Jyrki Kangas kirjoittaa Jounista

3.4.2019

Nykyinen informaatiokulttuuri on tuonut politiikkaan piirteitä, jotka antavat siinä toimiville totutusta poikkeavia mahdollisuuksia esittää julistuksia, lupauksia, ”saavutuksia” ja näkemyksiä, joiden todellinen olemus voi olla hyvinkin hatara tai katteeton. Tässä saatossa todellisten tekojen ja kokemusten merkitys nousee arvoonsa.

On helppo sanoa olevansa kansainvälinen, kokenut ja oikeudenmukainen. Arvokkaampaa kuin kuin noiden ominaisuuksien julistaminen on käytännön näyttö niiden mukaisesta toimiminnasta.

Jouni Lehtimäellä on ainutlaatuinen kokemus kansainvälisestä oikeustoiminnasta ja yhteiskunnan rakentamisesta tuhkasta kansainvälisesti hyväksytyksi oikeusvaltioksi lainsäädännön ja järjestäytyneen yhteiskunnan rakenteiden neuvonantajana.

Nimitys Kosovon Suomen kunniakonsuliksi on osoitus Jounin arvostuksesta yhteiskunnan ylimpiä rakenteita myöten. Aikaisempi kokemus lainsäädäntötyöstä Suomen Eduskunnassa täydentää hänen arvoaan kehitettäessä Suomen laintulkintoja oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Suomen Eduskunta tarvitsee Jounia juuri nykyisessä murros- ja myllerrysvaiheessa !

Jyrki Kangas 

Kirjoittaja on jazz-legenda ja ympäristöaktiivi.

 

Saatat pitää myös seuraavista